A la xerrada taller “Què menjar quan fem esport?” que van dur a terme Albert Abillà i Aniol Canals a la sala  de premsa de la Ciutat esportiva dins de l’Espai Fem Club del bàsquet Blanes es van donar les idees clau per una nutrició saludable.

La primera idea rellevant a tenir present és que abans que mirar per la nutrició de l’esportista, i més si és menor, cal fixar-se en evitar el sedentarisme, cuidar les relacions afectives i somriure i passar-ho bé. Aquesta prèvia és especialment rellevant, segons Abillà, perquè massa sovint ens centrem en la nutrició abans d’hora, i no llavors serveix molt menys.

Una altra idea clau: L’alimentació de l’infant esportista i del que no ho fa, ha de ser exactament la mateixa. És a dir, només en edat adulta i en moments de perfeccionament i alt rendiment esportiu és rellevant ajustar patrons i detalls de la nutrició.

Una bona manera de començar en tenir una nutrició saludable és convertir-se en un Realfooder.

El concepte de REALFOOD (menjar real) ens serveix per evitar els aliments ultra-processats que tan poc bé fan a l’organisme. La manera de distingir si un producte és menjar real és respondre dues preguntes: El producte té etiqueta? Si no té etiqueta probablement sigui un realfood (pomes, patates, …) En cas de tenir etiqueta, té més de 5 ingredients? Si els té probablement no sigui realfood.

Uns quants dels mites que es van tocar a la xerrada i que es van desmentir són:

Quants àpats s’han de fer al dia? No és rellevant, el que és important és que sigui realfood.

Quin és l’àpat més important? Un altre mite, no hi ha àpat important. A vegades hi ha persones que esmorzen i n’hi ha que no, el mite que l’esmorzar és el més important és fals.

Una idea molt important per la bona nutrició dels fills/es és l’exemple. Els adults de la família han de menjar correctament si volem generar bons hàbits. Anar a comprar amb els fills, cuinar amb ells són coses que ajuden a millorar la relació dels menors amb la nutrició.

En el següent enllaç trobareu el pdf amb les diapositives de la presentació amb detalls sobre esmorzars, dinars i sopars.

Diapositives

Deixa un comentari