En Saraco, medalla de l’Esport

La Comissió de Recompenses de la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya ha concedit la medalla de l’Esport de les comarques gironines a en Josep Pérez Miralpeix “Saraco”, president del club fins aquesta passada temporada.

Aquesta medalla es dóna anualment i, segons el reglament, per premiar el foment, difusió, organització i desenvolupament de l’esport, mitjançant la presentació de serveis extraordinaris i molt especialment als qui han dedicat la seva vida a l’esport.

En Josep va començar a jugar  al llavors Club Bàsquet Blanes 58 com a mini, i amb onze anys va passar a l’equip infantil del club que entrenava l’Amadeu Bota. Amb quinze anys, com a juvenil, i després d’haver perdut un partit contra el Barça a una final de sector li van oferir anar a jugar al seu equip. No va dubtar en quedar-se a Blanes on hi tenia els amics i es sentia a gust, tot i estar molt orgullós per l’oferta rebuda. Essent encara juvenil, en Lluís Freixa, entrenador del sènior va començar a donar-li minuts al primer equip. Després de guanyar el campionat de Girona júnior contra el Sant Josep, van perdre la final del campionat de Catalunya que es jugava a Girona contra un Cotonificio de Badalona entrenat per Juanito Jiménez. L’Aíto Garcia Reneses que entrenava llavors al primer equip del Coto va aprofitar la mitja part per aconsellar els badalonins que van acabar enduent-se la victòria. Els records de la zona que els va fer perdre el partit i l’esportivitat de la final de l’Aíto encara són presents.
Tot i estudiar a Barcelona i fer la mili, encara va jugar moltes temporades al sènior fins l’any 89. L’afició del seu fill Xavier per el bàsquet el va fer tornar a engrescar-se i el 2003 va ser escollit president, càrrec que ha ocupat fins a la present temporada en què tanca una etapa al capdavant del Club Bàsquet Blanes.
La seva experiència és part de la història del club com la de tantes altres persones amb les que les ha compartit. Ha vist com el club canviava el seu camp de joc en diverses ocasions per anar a parar finalment a la Ciutat Esportiva Blanes, però no hi ha res que li tregui el record de jugar un diumenge al matí sota el sol i a pista descoberta.

L’acte d’entrega i homenatge a tots els premiats es portarà a terme a l’Auditori de Girona el proper dia 20 de novembre de 2020.

Enhorabona Josep!!!

 

INFORMACIÓ !

Hem actualitzat la nostra POLÍTICA DE PRIVADESA. Us instem a revisar-la abans de visitar el nostre lloc web.