COMUNICAT Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ)

Suspensió durant 15 dies de les competicions organitzades per l’FCBQ i mesures econòmiques aplicades.

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) tenia previst començar les competicions el cap de setmana del 31 d’octubre i 1 de novembre, després de seguir les indicacions de les autoritats competents en la matèria (anul·lant l’inici de les competicions el passat 14 d’octubre) i havent de reestructurar i refer tots els calendaris per adaptar-los a la nova data d’inici.

Davant les restriccions comunicades per les autoritats a finals de la setmana passada, l’FCBQ va participar d’un acte de la mà de Foment del Treball i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per reclamar l’activació de les competicions els dies previstos inicialment (31 d’octubre i 1 de novembre) i allargar l’horari del ‘toc de queda’ establert pel Govern per tal de poder realitzar alguns dels entrenaments que es veuen afectats per la franja horària restringida.

L’FCBQ, en una reunió celebrada la setmana passada amb la Vicepresidenta del Govern, la Sra. Meritxell Budó, va traslladar, de forma explícita, la problemàtica que suposava a nivell organitzatiu, tant per l’FCBQ com pels clubs, no rebre la informació de la reactivació de les competicions previstes per iniciar-se el 31 d’octubre i 1 de novembre, com a mínim a primers de la setmana present.

La Federació Catalana de Basquetbol exposa que:

  • davant el silenci de les autoritats competents en la matèria, a dia d’avui, i en relació a les demandes fetes des d’aquesta Federació en aquests passats dies;
  • tenint en compte l’augment significatiu de casos de Covid-19 arreu del territori català;
  • sabent de la inquietud de les nostres entitats afiliades davant la incertesa de la situació sanitària i de presa de decisions per part del Govern;
  • sent coneixedora de la pèrdua d’entrenaments soferts per part dels clubs i els seus equips, i la reestructuració interna que això implica, amb motiu de la reducció horària provada pel ‘toc de queda’ imposat pel Govern (per l’esport, a les 21h), i;
  • coneixent la preocupació de les famílies envers els desplaçaments que han de realitzar per poder competir, i la viabilitat del compliment de totes les mesures de prevenció de risc pel Covid-19;

la Federació Catalana de Basquetbol s’ha vist obligada a prendre la decisió de suspendre els partits de les dues properes jornades (de dissabte 31 d’octubre a diumenge 8 de novembre, ambdós inclosos), traslladant l’inici de les competicions al cap de setmana del 14 i 15 de novembre, si la situació sanitària així ho permet.

Aquesta ha estat una decisió molt difícil, però que s’ha pres amb responsabilitat donada la situació en la que ens trobem, generada per la pandèmia de la Covid-19 i en la que ha prevalgut, com sempre hem dit i fet, la salut dels nostres federats i federades, clubs i entitats afiliades, esportistes (jugadors/es, àrbitres, auxiliars de taula, tècnics…), familiars i resta de col·lectius que formen part del Bàsquet Català (voluntaris/es, metges, preparadors/es físics/es, treballadors/es, etc.).

MESURES ECONÒMIQUES

Aplicació del tercer ERTO als/les treballadors/es de l’FCBQ

La Federació Catalana de Basquetbol ha fet durant aquests set mesos (des de març) un esforç molt gran a molts nivells, evidentment, de la mà i amb la col·laboració inestimable de tots els seus clubs i entitats afiliades, a qui agraïm novament la seva comprensió i acceptació de les mesures presses.

L’FCBQ ha desenvolupat i adaptat els protocols Covid-19 per tal de poder dur a terme les competicions amb la ‘nova normalitat’, que segueix actualitzant a mida que van sortint novetats en l’evolució de la pandèmia.

S’ha invertit a nivell digital, en tecnologia, per mirar d’ajudar i agilitzar els tràmits i gestions habituals federatius (Cursos On-line, BQ Llicències, Webinars, etc.).

La Federació  ha hagut de reestructurar les bases per crear un nou escenari de les competicions organitzades per l’FCBQ de cara a la temporada 2020-2021.

I també ha hagut de modificar i adaptar l’organització interna i de funcionament de l’FCBQ. Al mes d’abril la Federació va haver de prendre mesures econòmiques enfront el cessament de l’activitat federativa aplicant dos ERTOs, per garantir la viabilitat i els llocs de treball de l’entitat.

I ara, novament i amb aquesta decisió de suspendre les competicions 15 dies més, la Federació es veu abocada a tornar a aplicar un nou ERTO a tot el seu personal, que entrarà en vigor el proper 1 de novembre de 2020. L’FCBQ vol agrair el compromís, treball i esforç també de tots/es els/les seus/ves treballadors/es, davant d’aquest nou cop.

INFORMACIÓ !

Hem actualitzat la nostra POLÍTICA DE PRIVADESA. Us instem a revisar-la abans de visitar el nostre lloc web.